ממרח זוקיני-שום



כל בוקר, אחרי שהשולחן ערוך לארוחת הבוקר, אני מסתכל ככה על המנות השונות ושילובי הצבעים. הכל טרי, טעים ומזמין, וכל פעם בא לי איזה רעיון לעוד איזה סלט או עוד איזה ממרח שישתלב היטב עם הלחם הטרי ועם הצבעים של שאר המנות. גם זה חשוב.

הפעם נחתה עלי המוזה דווקא על הצבע הירוק, מה שישר שלח אותי בשוק לכיוון ארגז הקישואים. ישר שלפתי לי כמה וכבר ראיתי – וטעמתי, את הממרח זוקיני שום שהולך לצאת מהם. 

אצלנו השום הוא רכיב מאוד דומיננטי באוכל. אם זה טרי – בסלטים לדוגמא, או מבושל ואפילו צלוי. השום הוא גם בעל המון תכונות רפואיות חיוביות ביותר. הוא עוזר בהורדת כולסטרול, הוא מכיל מרכיבים נוגדי חימצון, מוריד את רמת הסוכר בדם ועוד ועוד. (כל הסיבות הבריאותיות לסבול את הריח שלו)

יש דבר אחד שאני יכול להבטיח לאלו שיהנו מהמטבל הזה. ערפדים לא יהוו בעייה יותר.


המצרכים :


מספר קישואים
כמה שיני שום
בצל
שמנת (משיבולת שועל, חלב אורז או אפילו סויה)
שמן זית
מלח ים
פלפל
כמון
שמיר טרי



חותכים את הקישואים ומבשלים אותם, ביחד עם השום, במים מומלחים עד שהם מתרככים קמעה, ואז מסננים אותם ומועכים אותם לעיסה קרמית וירוקה. את העיסה הזו עדיף שוב לסנן במסננת עדינה ולהיפטר מעודפי המים שהקישואים ספגו.
את הבצל והשמיר קוצצים דק דק ומוסיפים לקישואים. מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל ומעט מהכמון. מוסיפים מעט מהשמנת על מנת להסמיך את הממרח. תהנו!



עדיף לתת לזה לילה במקרר כדי להתייצב ולתת לטעמים מעט להתפתח.













 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה