הנבטת קטניות - איך ולמה

      
איזה כיף זה קטניות. עדשים, שעועית, אפונה, חומוס! ועוד ועוד...  מפוצצות בדברים טובים כמו מגון של ויטמינים והמון חלבון, שבניגוד לחלבון מן החי - שמעודד את התפתחותן של מחלות שונות ומשונות בגוף - הוא דווקא איכותי יותר ומזין יותר. (כדאי לקרוא - מנפצי המיתוסים: חלבון מן החי יפה לבריאות )


במהלך ההנבטה נוצרים אנזימים שמקלים על תהליך העיכול, מה שאולי פחות חשוב למי שאוכל אותן אבל חשוב ביותר למי שמצוי בסביבתו, וגם ערכם התזונתי עולה בכמה דרגות. וחוץ מזה, הן הופכות מדבר יבש ורדום לאנרגיה חיה ומחיה.

האמת שהתהליך הוא יותר מפשוט. משרים את הקטניות ללילה, שמים במסננת עם איזה קערה מלמטה, ושלוש או ארבע פעמים ביום שוטפים ומניחים בחזרה. עדיף כמובן במקום מעט חשוך אבל חמים. תלוי בסוג הקטניה אבל כבר לאחר יום רואים התפתחות. אפשר לנשנש אותן ככה, להוסיף לסלט או אפילו לבשל אותן, מה שלוקח הרבה פחות זמן כי הן כבר רכות רכות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה