גרעיני דלעת קלויים



כשאני קונה דלעת בשוק, הדבר שאני הכי מנסה להתרכז בו הוא לוא דווקא גודל הדלעת או הצבע שלה וכדומה, אלא אני דווקא מנסה לחשוב ולדמיין את טיב הזרעים\גרעינים שהדלעת הזו טומנת בתוכה. הכל מתחיל מהגרעינים. אם הגרעינים יהיו קטנים ויבשים, כך גם טעמה של הדלעת יהיה. אך אם הגרעינים יהיו לחים וצבעם יהיה לבן וצעיר, כך גם לדלעת יהיה טעם מלא, טרי ואיכותי.
האמת שאני גם ממש אוהב גרעינים קלויים, מכל הסוגים. אם זה לסלטים למיניהם, כתוספת מגניבה למרקים או סתם ככה לפיצוח בשביל להירגע.

אז כאמור, החלק המאתגר בהכנת המתכון, הוא דווקא מציאת הדלעת הנכונה, שתהיה טובה ואיכותית ישר מהבסיס. מהגרעינים. הדברים הקטנים הם אלו שדווקא הכי חשובים.

גרעיני הדלעת גם עשירים במינרלים למיניהם. העיקרי שבהם הוא אבץ, שחשוב לשמירה, בין היתר על העור והשיער. (גרעיני דלעת - לא לכדורגלנים בלבד)


המצרכים :



גרעיני דלעת
מלח ים
פלפל
מעט כמון

את הגרעינים מסננים היטב ונותנים להם לנוח במסננת לכמה דקות, להיפטר מעודף נוזלים. לאחר מכן מפזרים אותם במגש אפייה, בשכבה אחת, ומפזרים מעט מלח, פלפל וכמון. מכניסים לתנור לחום נמוך, בערך 120 מעלות, עד שהגרעינים פריכים. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר ואז מעבירים לקופסא אטומה והם נשמרים לזמן די ארוך. תהנו!

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה