חמין טבעוני



בדיוק התחלתי לכתוב, שלמרות שניצני האביב מבצבצים ברחובות, עדיין אין כמו צלחת עם חמין מהביל כדי לגרום לקיבה נחת ולגוף אושר מחמם ומענג. אבל אז הסתכלתי מהחלון וראיתי שיורד שלג... אז אצלינו בגרמניה האביב מסרב סוף סוף להגיע ואותה הצלחת עם החמין המהביל היא בדיוק מה שינחם אותנו.


האמת שלחמין שאני מכין יש טעם מיוחד ויחידי. לפני כמה חודשים אחותי שלחה לנו חבילת הפתעה עם מלא דברים טובים, ואחד מהם היה הסיר שבו היא משתמשת להכנת חמין. מדובר על סיר מברזל יצוק רציני ביותר, עם מכסה גם הוא ממתכת. העניין הוא, שהטעם היחודי, לא קשור לטיב הסיר והמכסה התואם לו. הטעם דווקא מגיע מהמחשבה היפה של אחותי ומהרצון שלה לשמור על הקשר. הרי שבכל פעם שאני מכין חמין, ישר עולות לי מחשבות שקשורות באחותי, וכמו שאני מכיר אותה, איכשהו – ברמה קוסמית כזו או אחרת, גם היא חושבת עלי באותם הרגעים, וכל העניין הזה משפיע על טעמו של החמין ומעניק לו טעם מיוחד, שבכל פעם נולד מחדש.


  המצרכים :

בצל, שום, גזר, שורש סלרי ועוד ירקות שורש אהובים למיניהם
טופו שמועדף עליכם (אפשר גם סייטן אבל תכלס זה רק גלוטן אז למה)
קטניות מונבטות (איך ולמה)
פטרוזיליה טרייה
המון המון כמון
כורכום
מלח ים
פלפל
ציר ירקות (אפשר בהחלט גם מים)




גזר סגול???
העניין פשוט מאוד. חותכים הכל לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים את הקטניות וקוצצים את הפטרוזיליה (לא קטן מדי) ומוסיפים גם אותה. 

מוסיפים את התבלינים ואת הציר, עד לשלושת רבעי הגובה. מערבבים ושמים על האש. בהתחלה להגיע לרתיחה ואז בהדרגה להוריד לאש נמוכה. אני מעדיף להשאיר את זה על האש במהלך היום לכמה שעות, וככה אפשר לשלוט בכל העסק, אבל אפשר גם להשאיר על אש נמוכה ללילה. זה מדהים עם טחינה טרייה ולימונית ועם כרוב חמוץ. תהנו!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה