סלט מטבוחה

אחרי הביקור בארץ הקודש, הייתי חייב להכין משהו שילך טוב עם כמויות הטחינה הגדולות שהבאנו איתנו חזרה. האמת, כמו שאשתי מאמינה – ואני חייב לציין שהיא גם חיה לפי אמונה זו – אין משהו שלא הולך טוב עם טחינה. חוץ מזה, הסלט הזה גם נראה מעולה על שולחן ארוחת הבוקר.

מקור המילה מטבוחה בשפה הערבית ופירושה "מבושל",  וקיימות כמובן המון גרסאות למטבוחה (או סלט תורכי), כמו הרבה מנות שעברו דרך ארוכה עד שעשו עלייה. המתכון הזה הוא די פשוט אומנם, אבל יוצא טעים טעים.

המצרכים :


עגבניות
פלפל מתקתק
כמה בצלים
גזר אחד
מספר שיני שום
פטרוזיליה טרייה
כמון
פפריקה מתוקה
מלח ים
פלפל שחור גרוס
שמן זית

מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, ובינתיים קוצצים את הבצל. מזהיבים קמעה את הבצל ומוסיפים את שיני השום בשלמותן. קוצצים את העגבניות לקוביות, לא מדי קטנות, ומוסיפים אותן למחבת. עדיף להשתמש בעגבניות טיפה קשות וחמצמות לתת קונטרה למתיקות של הפלפל. את הפלפל והגזר גם כן קוצצים ומוסיפים אותם למחבת ביחד עם מעט מהמלח והפלפל. מערבבים ומכסים לכמה דקות. מוסיפים את הכמון ואת הפפריקה המתוקה, מערבבים ומכסים לעוד כמה דקות. אחרי שהעגבניות מתרככות, מסירים את המכסה, מערבבים, טועמים ומוסיפים תבלינים בהתאם. ברגע שהכל נראה מבושל היטב – לוקח לזה בערך 20 דקות על אש לא גבוהה מדי – מורידים מהאש ונותנים לזה מעט לנוח. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לסלט. כמובן שמי שאוהב חריף יכול במקום להשתמש בפפריקה מתוקה, להשתמש בפפריקה חריפה או להוסיף איזה פלפל חריף לכל העניין. נותנים להכל לנוח מעט במקרר ומגישים עם קערת טחינה מלאת לימון בצד. תהנו!





תגובה 1:

  1. אני מאוד אוהבת מטבוחה!! הולך מעולה עם פיתות....

    השבמחק