פטריות מוקפצות עם שמן שומשום וטחינה



אהבה לפטריות הייתה לי תמיד. הצורות ההזויות שלהן והצבעים העזים תמיד עניינו אותי ומשכו אותי. אבל האהבה הגדולה שלי לטעם שלהן התפתחה אצלי רק לפני כמה שנים, כאשר עבדתי כטבח במסעדה שפטריות היוו מרכיב בלתי נפרד בחלק גדול מהמנות. אפילו נסיתי להמציא מנה, ברוב חוצפתי, עם פטריות פורטבלו ואפילו היה כבר שם למנה, אבל משום מה זה לא יצא לפועל. בכל אופן, מאז התאהבתי בטעמן של הפטריות ובכל פעם אני מתרגש לבשל איתן משהו או סתם לנשנש אותן ככה ולהתחבר לטעם האדמה הנפלא שלהן.
האמת שהתמזל מזלי ומשפחתה של אשתי מומחית בליקוט פטריות וכל כמה זמן הם שולחים לנו פטריות שהם ליקטו - או מיובשות או טריות\קפואות, והמגוון הוא רחב.

לפטריות יתרונות רפואיים רבים.  הערך הקלורי שלהן הוא נמוך ביותר וכך גם כמות הנתרן בהן. לעומת זאת הן עשירות באשלגן, ויטמיני B  למיניהם ובויטמין D. אומנם מספר המינים שראויים למאכל הוא נמוך יחסית לעומת המינים הקיימים (כ-3000 מתוך מעל ל-14000) אך בכל זאת המבחר הוא גדול.

בשביל המנה הזו כדאי להשתמש בכמה סוגים שונים של פטריות, וכמובן שעדיף כמה שיותר טריות. אני לא מאמין גדול של לשטוף את הפטריות כי הן סתם סופגות נוזלים. עדיף פשוט להסיר את הלכלוך בידיים או בעזרת מברשת קטנה.

הטעם שמתקבל מהשילוב של הפטריות עם שמן השומשום והטחינה, הוא טעם ארצי מאוד ופוטנציאל לחיבור עם הרבה מאוד מנות אחרות.

המצרכים :


מבחר פטריות טריות
בצל
שום
שמן זית
שמן שומשום
רוטב סויה איכותי
מעט פלפל
זרעי שומשום
פטרוזיליה טרייה

טחינה גולמית
לימון
מים קרים

קוצצים את הבצל והשום ומקפיצים אותם במחבת עם שמן הזית עד שהם מקבלים מעט צבע. את הפטריות גם כן קוצצים – לחתיכות די גדולות, ומקפיצים אותן כמה דקות במחבת. לאחר כמה דקות מוסיפים מעט משמן השומשום ומערבבים. מוסיפים מעט רוטב סויה, מקפיצים מעט ומנמיכים את האש. בינתיים קולים מעט את זרעי השומשום על מחבת ומכינים את הטחינה. סוחטים את הלימון ומוסיפים לטחינה הגולמית ומערבבים עם מים קרים עד שהמרקם מעט נוזלי. את הפטריות המוכנות שמים על צלחת הגשה, מפזרים מעט פלפל ומוסיפים את הטחינה על הפטריות. את השומשום הקלוי מפזרים גם כן וכך גם מעט פטרוזיליה קצוצה. הן יכולות להשתלב נפלא עם קערת אורז בצד או אפילו עם לחם טרי. תהנו!   




  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה