קיש בצל טבעוני


סביר להניח שהצרפתים והגרמנים עדיין מתווכחים למי מהם "שייכת" המנה הנפלאה הזו, הקיש. הפעם, בניגוד לדעה הרווחת, שהקיש בבסיסו מורכב מביצים ושמנת, המתכון הוא מתכון טבעוני ובעיקר טעים.

את הבצל ניתן למצוא כמעט בכל מקום במטבח. במאפים, סלטים, מוקפצים, מלוחים ואפילו מתוקים. הבצל מלא בויטמין סי, בסיבים תזונתיים, ברזל, סידן ועוד ועוד. (כדאי להיכנס ולקרוא נפלאות הבצל ). כמובן שאפשר לאו דווקא להשתמש בבצל, אלא אפשר להכין את אותו הקיש עם מלא ירקות אחרים ונפלאים באותה המידה. 
    
הרכיב שהשתמשי בו כאן על מנת לקשור את כל מילוי הקיש ביחד הוא אבקת טפיוקה מעורבבת עם מים (אפשר גם עם חלב אורז או סויה). אפשר גם להשתמש בקמח חומוס באותו אופן או אפילו בתפוח אדמה או שניים, מבושלים ומרוסקים. 


המצרכים : 


לתחתית -

שתי כוסות קמח מלא
מעט מלח ים
שתיים שלוש כפות מרגרינה מהמקרר
מעט קמח חומוס
מים קרים  
למילוי -
 מלא בצלים טעימים (אני השתמשתי כמעט בקילו והוספתי מעט ירוק של פורי ככה בשביל הטעם)
מעט שמן
מלח ים
פלפל
מעט מוסקט
רכיב מקשר
גבינת סויה מגוררת



תבלין לא מוכר, אך מעניין

מתחילים עם התחתית. בקערה מערבבים את הקמח עם קמח החומוס והמלח, ואז מוסיפים את המרגרינה ומועכים קצת, בשביל הכיף. מוסיפים מעט מים ולשים ומוסיפים מים בהתאים עד שהבצק נהיה. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה לערך.
 בדרך כלל אני מוסיף כל פעם תבלין אחר לבצק, בשביל העניין. הפעם הוספתי תבלין שהאמת אין לי מושג מהו, אבל נראה לי מעניין. אפשר להוסיף גם אגוזים למיניהם ומלא דברים טובים אחרים.




הכנת המלית היא מאוד פשוטה.מקפיצים מעט את הבצלים עד שהם מתרככים ונהיים מעט שקופים. מניחים להם מעט להתקרר ואז מתבלים.

אחרי שהבצק נח מספיק במקרר, מסדרים אותו בתבנית אפייה עם נייר אפייה. (אפשר לרדד עם מערוך או, כמו שאני אוהב, לסדר עם הידיים).



חשוב לשים לב שהתחתית לא מדי דקה והדפנות לא מדי עבות. מחוררים בעזרת מזלג ושולחים לתנור שחומם לחום בינוני פלוס לכעשר דקות רבע שעה.
בינתיים מערבבים את הבצל עם הרכיב המקשר, וכשהתחתית מוכנה ממלאים עם הבצל ומפזרים מלמעלה מעט גבינת סויה. 
אופים בערך חצי שעה ארבעים דקות ונותנים לקיש להצטנן מעט לפני שמוציאים מהתבנית. תהנו!



 

 


3 תגובות:

  1. מה זה רכיב מקשר מבחינתך? וכמה ממנו?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעיקרון, כשמכינים קיש שהוא לא טבעוני הרכיב המקשר הוא ביצים. במהלך האפייה הביצים מתבשלות ומחזיקות (מקשרות) את כל הרכיבים ביחד וככה הקיש יציב ולא נוזלי מדי.
      יש כמה דרכים לחסוף ולהימנע מהשימוש בביצים, שתכלס אחרי שמתנסים מעט, קשה להבין למה אנשים מתעקשים להמשיך ולצרוך ביצים, שלא רק שהן מגיעות לצלחת ע"י גרימת סבל לאחרים, אבל הן גם ממש לא בריאות ואחראיות לגרימת נזק של ממש לגוף.
      במתכון הזה אני השתמשתי בכפית של אבקת טפיוקה עם מעט מים. מה שכן, אפשר גם לבשל תפוח-אדמה אחד, למעוך אותו ולערבב עם שאר החומרים.
      כאן - http://www.wikihow.com/Replace-Eggs-in-Your-Cooking - תוכל\י למצוא עוד אינפורמציה בנושא.

      מקוה שעזרתי :)

      מחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק