לעטקס דלעת טבעוניים

מאז שאשתי זוכרת את עצמה, בכל ארוחה אצלה במשפחה היה אפשר למצוא תפוחי-אדמה, בצורה כזו או אחרת. בדרך-כלל גם הוריאציות לא היו מגוונות יותר מדי, ולאט לאט היא פיתחה סלידה מתפוחי-אדמה, ובהחלט אפשר להבין אותה. מה שכן, על לעטקס, במיוחד בחנוכה, לא מוותרים. אז לקחנו את הקושי והפכנו אותו להזדמנות, ועשינו לעטקס, טבעוני לגמרי, מדלעת.

לעטקס זו למעשה מילה ביידיש ומשמעותה לביבה. הלביבות הן מאכל נפוץ מאוד באירופה וקיימות גרסאות רבות, מתוקות ומלוחות, אבל המתכון הזה הוא מהגירסא המלוחה של המנה.


המצרכים :


דלעת
בצל או שניים
קמח מלא
מלח ים
פלפל
שמן
מעט כורכום
מעט שמיר טרי
מעט טימין טרי

את הדלעת מקלפים, מרוקנים מגרעינים וחותכים. את הגרעינים כמובן לא זורקים. כאן יש דוגמא למה אפשר לעשות איתם.
מגרדים את הדלעת בפומפיה, קוצצים את הבצל והשמיר ומערבבים. את עלי הטימין מסירים מהגבעולים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים מעט מלח ים, פלפל ומעט כורכום, מערבבים וטועמים.
הקמח בא כדי לחבר את הכל ביחד מעט. אני אישית אוהב להשתמש בקמח מצה אבל אפשר גם בקמח חומוס או בקמח מלא. מוסיפים עד שהמרקם נהיה מוצק יותר ומחובר.
נותנים להכל לנוח במקרר לשעה ולאחר מכן, בעזרת ידיים רטובות, יוצרים לעטקס ומטגנים בשמן. מניחים את הלעטקס המוכנים על נייר סופג מעט, כדי לספוג את השמן המיותר. האמת, שהכי טוב זה בכלל לא לטגן אותם, אלא לאפות אותם בתנור. ככה חוסכים לגוף כמה רעלים. הולך נהדר עם ממרח זוקיני-שום. תהנו!


תגובה 1:

  1. looks good!
    we made some traditional latkes with riba and dvash..

    Roy

    השבמחק